maling af radiator med hvid

Guide: Sådan kommer du i gang med at male radiator

Læs mere om hvordan du maler din radiator, eller giver den en ny farve.

Er din radiator blevet kedelig at se på og er malingen begyndt at skalle af? En radiator fylder meget i rummet - og derfor er det vigtigt at den står helt skarp og flot for det overordnede udtryk og stemning i rummet. Med de rigtige værktøjer og de rigtige råd, er det slet ikke så svært at komme i gang med at male din radiator. Bliv klogere her!

 

Maling af radiator

 

Det er vigtigt, at du vælger den helt rigtige maling, som er specielt udvikling til radiatorer. Det er nemlig ikke alle typer maling, som er egnet til radiatorens til tider høje temperaturer. Det er vigtigt, hvis du gerne vil opnå det flotteste og mest ensartede resultat, men også at malingen er modstandsdygtig, så du slipper for at skulle male radiatoren i tide og utide. Vi anbefaler, at du anvender metalmaling, som nemt kan påføres med pensel. 

 

Mange vælger at male deres radiatorer hvide, som vil gå godt i spænd med resten af rummet. Dog kan du også vælge at male radiatoren en kontrastfarve - eller bare din yndlingsfarve. Se vores udvalg af metalmaling her. Du kan sagtens finde de velkendte RAL-farver. 

 

Kom i gang med at male din radiator

 

Ved pulverlakerede og nyere el-radiatorer, er det svært at få malingen til at hænge fast. Her kan det især være en god idé at anvende hæftegrunder. Det skal du bruge:

 

Før du går i gang skal du sørge for at dække væggen bag radiatoren og gulvet med afdækningspap.

 

  1. Forberedelse: Rengør og klargør Det første du skal gøre er at slukke radiatoren og lade den køle helt af.  Herefter skal du sørge for at støve radiatoren helt af - også bag radiatoren. Vask derefter grundigt. Fjern al tidligere maling og/eller rust. Her kan du eventuelt bruge sandpapir til at slibe de genstridige rester - som også vil gøre at malingen hæfter bedre. 
  2. Brug rusthæmmende grunder Grunder er god at bruge, for at malingen hæfter sig bedre på radiatoren. Hvis der er områder af radiatoren, som er særligt hårdt ramt af rust, så vil en primer give nødvendig rustbeskyttelse. Primeren vil sikre kvalitet og holdbarhed. Lad grunderen tørre helt, inden du går i gang med at male radiatoren. Det kan godt tage op til 24 timer. 
  3. Mal radiatoren Hvis der er tale om en radiator med flad front, så kan du nemt male fladen med en malerrulle. Hvis der er dele af radiatoren, som er svær at komme til - såsom kroge og hjørner - så kan du gøre brug af en vinkelpensel eller en pensel med langt skaft.  

Start med at male rørene med en mindre pensel. Herefter maler du på tværs og så oppefra og ned. Det vil gøre at malingen ikke skummer - og du vil ende med det pæneste resultat.

 

Det kan være nødvendigt at give radiatoren to gange maling. Her skal du sørge for at lade malingen tørre, inden du giver den en omgang til. 

Maling af radiator i farver

Spraymaling af radiator 

 

Hvis radiatoren er særligt besværlig at komme til, så kan du også vælge at spraymale radiatoren. Her skal du sørge for at dække væggen og gulvet - og du skal, ligesom hvis du maler radiatoren med pensel, først sørge for at al grundarbejdet er ordnet. Du skal også sørge for at der er god udluftning i rummet. Læs mere om spraymaling-teknikkerne her. 

 

Hos EFApaint kan du altid  finde radiatormaling i god kvalitet 

Vi har mange års erfaring med overfladeløsninger og maling til radiatorer.

EFAmetal Maskinemalje metalmaling

Esbjerg Maskinemalje Sort 0,75 Liter

Blank og robust metalmaling til overfladebehandling af metal.

fra 216,00 DKK
Inkl. moms
Se produkt

EFAdeck® Grundrens 5 Liter

EFAdeck Grundrens 5L

Til afrensning af betongulve og malede overflader

fra 302,00 DKK
Inkl. moms
Se produkt

Vinkel Pensel

Vinkel pensler

Vinkelpensel , værftspensel, stikpensel.

fra 64,00 DKK
Inkl. moms
Se produkt

EFAspray

EFAspray spraymaling til metal hvid blank

Hurtigtørrende reparationsmaling til anvendelse ude og inde

fra 130,00 DKK
Inkl. moms
Se produkt

EFAmetal Maskinprimer

EFAmetal Maskinprimer 0,75 liter grå

Korrosionsbeskyttelse af produktionsanlæg, maskiner, landbrugsmaskiner m.m.

fra 187,00 DKK
Inkl. moms
Se produkt
Trustpilot