Ludbehandling af gulv

Ludbehandling af gulvet vil ikke blot lysne dit trægulv, men også give et frisk, nyt pust til rummet.

Ludbehandling af gulv: sådan kommer du i gang

 

Har du et trægulv, som er blevet træt og kedeligt at se på? Ludbehandling af gulvet vil ikke blot lysne dit trægulv, men også skabe et frisk, nyt pust til rummet. Desuden hæmmer ludbehandling den naturlige gulningsproces og fremhæver dit trægulvs smukke egenskaber. 

 

Hvad gør ludbehandling?

 

Ludbehandling er en måde at behandle nyt, ubehandlet eller afslebet træ. 

En ludbehandling er for dig, der ønsker at trægulvet lysnes med lys patina og samtidigt får du standset den naturlige gulningsproces i gulvet. Desuden vil ludbehandling også fremhæve dit trægulvs smukke, naturlige struktur og åretegninger. 

 

Hvilken ludbehandling skal jeg vælge til mit trægulv?

 

Hos EFApaint kan du finde forskellige former for ludbehandling, alt efter træsort. 

 

Vi anbefaler FAXE lud original til nåletræ (fyr og gran). Denne ludbehandling fremhæver åretegninger og beskytter nåletræet mod gulning. 

 

FAXE løvtræslud anbefales til eg, bøg, og ask og andre løvtræstyper. Ludbehandlingen vil bevare den naturlige struktur i træet  udover at den effektivt beskytter mod gulning. 

 

Ønsker du i stedet ældning af dit trægulv, så kan du finde FAXE patina lud, som vil give et karakteristisk ældet, mørkt udtryk til egetræsgulvet. FAXE Special Lud kan give dit egetræsgulv et røget og patineret udseende. Alle disse ludbehandlinger kan blandes med FAXE Combicolor for den ønskede nuance. 

 

Sådan kommer du i gang med at ludbehandle gulvet

Det skal du bruge:

  • Trærens
  • Ludpensel, lammesvaber, eller rulle
  • Ludbehandling
  • Beskyttelseshandsker
  • Evt. sandpapir med korn 120

 

Inden du går helt i gang med ludbehandling af gulve, så anbefaler vi, at du foretager en mindre test på gulvet, for at sikre dig at overfladen opfører sig som den skal, og at behandlingen vedhæftes med den rigtige farvetone. 

 

Forbehandling af gulvet

 

Først og fremmest skal du sørge for, at trægulvet er renset grundigt. Det kan du blandt andet gøre med den specialudviklede FAXE trærens. Her er det også vigtigt at du fjerner alle ujævnheder. Du skal lade træet tørre helt, inden du fortsætter med ludbehandlingen. Efter grundig rengøring er træets porre helt åbne og modtagelig for behandling. 

 

Hvis du ønsker det bedste resultat og et glat og fint trægulv, så skal du sørge for at træfibrene ikke rejser sig under behandlingen. Dette gøres ved først at fugte træet med Faxe trærens og vand (1:40). Når dette er tørt, så skal du finslibe gulvet, enten med slibenet eller sandpapir i korn 120. Herefter støvsuget fibrene væk og gulvet er nu klart til ludbehandling. 

 

Påførsel af lud

 

Selve processen at påføre ludbehandling er simpel.  Først starter du med at ryste produktet grundigt før brug. Påfør i et jævnt lag med din foretrukne pensel og sørg for at stryge i træets længderetning for det pæneste resultat. Forsøg ikke at lave overlap. 

 

Tørretid ved ludbehandling

 

Tørretiden efter ludbehandling af trægulv er ca. 5 timer ved 20 grader. Hvis du ønsker en mere intens effekt kan du, efter gulvet er tørret, godt give gulvet en behandling mere for et lysere resultat og bedre beskyttelse mod gulning. 

Efterbehandling af ludbehandlet trægulv

 

Det er vigtigt, at du får efterbehandlet trægulvet eller ubehandlede bordplader i træ, hvis brædderne skal have optimal beskyttelse mod snavs og væsker, som ellers kan sive ind i træet og give mærker, som er svære at komme af med. 

 

Når du har ludbehandlet trægulvet, er det vigtigt at gulvet forsegles - det kan være med FAXE Træolie, FAXE Prestige Olie eller FAXE Gulvsæbe. Valget af efterbehandling handler først og fremmest om, hvordan gulvet bruges. 

 

Hvis gulvet er særligt trafikeret, og hvis du ønsker at dit trægulv mere modstandsdygtigt over for slitage og spild, anbefales det, at du efterbehandler dit gulv med træolie. Ønsker du et mere silkemat, smukt og naturligt udtryk i træet, så skal du gå med gulvsæbe. Disse kan både findes i naturfarve eller hvidpigmenteret.

 

Spørgsmål til ludbehandling af gulv?

 

Hvis du har brug for gode råd og sparring til ludbehandling af dit trægulv, så er du altid velkommen til at ringe eller skrive til os hos EFApaint her. Vi har mange års erfaring med træpleje og unikke overfladeløsninger. FAXE Hvid Lud

Hvid lud til effektiv beskyttelse mod gulning af alle trægulve og træoverflader

fra 128,00 DKK
Inkl. moms
Se produkt

FAXE Lud Original

Fremhæver åretegning og beskytter nåletræ mod gulning.

fra 128,00 DKK
Inkl. moms
Se produkt

FAXE Patina Lud

Faxe Patina Lud

Behandling til ældning af egetræ

fra 241,00 DKK
Inkl. moms
Se produkt

FAXE Trærens

Dybderengøring af alle træoverflader.

fra 117,00 DKK
Inkl. moms
Se produkt
Trustpilot