Person tilfører faxe bordpladeolie på bord

Køkkenbordsolie

Køkkenbordsolie

 

Du kan med fordel oliere dit køkkenbord i træ, hvis du ønsker at give træet en flot, gylden glød. Køkkenbordsolie får ikke kun træet til at skinne som nyt, men det er også med til at forlænge levetiden og øge den fremtidige resistens over for slid og forekomst af genstridige pletter.  

 

Køkkenbordet udsættes for daglig slid - det kan komme ridser, genstridige fedtpletter eller måske endda mærker. Er der tale om en bordplade, som ikke skal bruges i køkkenet - og derfor ikke er nødvendigt at følge kravene til følgekontakt, så kan du gå på opdagelse i vores udvalg af bordpladeolie her. 

 

Køb køkkenbordsolie her

 

Hvilken olie skal jeg bruge til køkkenbord?

 

Når du vælger en olie til dit køkkenbord, skal du gå efter en olie, som hærder godt. Det er også vigtigt, at du vælger en køkkenbordsolie, som kan komme i kontakt med fødevarer. Det er nemlig ikke alle olier, der er egnet til det. 

 

FAXE Køkkenbordsolie er specielt udviklet til nem grundbehandling, renovering og pleje af træoverflader, der skal være vandafvisende og slidstærke. 

Desuden findes køkkenbordsolien i farverne: hvid, mahogni, natur, sort og drivtømmergrå. Du kan anvende køkkenbordsolie på ubehandlet - eller ludbehandlet træværk. 

OBS. FØDEVAREKONTAKTMATERIALE: FAXE Køkkenbordsolie opfylder kravene til fødevarekontaktmateriale. Du skal dog være opmærksom på, at før bordpladen tages i brug, er det vigtigt, at olien er udhærdet efter 1 uge ved 20 °C. Herefter er overfladen klar til kontakt med alle fødevarer i kortere perioder og frisk brød/dej i længere perioder.

 

Hvordan olierer jeg mit køkkenbord?

 

 Det skal du bruge:

Til selve påføring af olie, anbefaler vi at du anvender en skrubber eller et stykke plastik fremfor en klud, da kluden kan suge olien til sig. Kluden skal dog bruges til at fjerne overskydende olie. 

 

Du skal overveje at slibe bordet, før behandlingen. Det vil gøre, at køkkenbordet i langt højere grad kan optage olien. Er kluden olievædet, skal den gennemvædes med vand og bortskaffes, da der er risiko for at den selvantændes. 

 

  1. Vask træet grundigt med FAXE Trærens og varmt vand. Lad træet tørre helt. Det kan tage omkring 5 timer ved 20 grader. 
  2. Når træet er tørt slibes med fint sandpapir korn 180 
  3.  Slibestøv fjernes med en ren og fugtigt hårdt opvredet klud.
  4. Omrør dåsen med olie. Påfør olien og lad den suge ind i træet i 15 min. Tør grundigt efter med rene, tørre bomuldsklude så der ikke ligger olie tilbage på overfladen og lad træet tørre i 8 timer 
  5. Skal bordpladen have ekstra høj finish mellemslibes med korn 240 efterfulgt af et meget tyndt lag olie 
  6. Poler overfladen med tør bomuldsklud og lad træet tørre i 8 timer før ibrugtagning. 

Vedligeholdelse/rengøring af køkkenbord: 

 

Efter behov rengøres med FAXE Gulvsæbe. Vores gulvsæbe er specielt udviklet til at mætte træpladens porer og give ekstra beskyttelse mod genstridige væsker såsom kaffe, rødvin og blod. 

Ved slitage rengøres med FAXE Trærens og genbehandles med FAXE Køkkenbordsolie. Ved bordplader i træ, så kræver det løbende behandling, hvis du gerne vil opretholde træværkets smukke egenskaber og beskyttelse. 

 

 

FAXE Køkkenbordsolie produceres i farverne: Hvid, mahogni, natur, sort og drivtømmergrå. 

Man kan bruge alle, men vi anbefaler skrubber eller et stykke plastik, da dette ikke suger olien imens den påføres. Man skal dog bruge en klud efter påføringen til at fjerne overskydende olie. 

FAXE Køkkenbordsolie

Grundbehandling og renovering af køkkenbordplader

fra 215,00 DKK
Inkl. moms
Se produkt
Trustpilot