RAL farver EFApaint i forskellige farver

RAL-farver

RAL-farver: Bliv inspireret i farveuniverset 

Hos EFApaint kan du finde RAL-farvekort, så du nemt og hurtigt kan finde frem til den rigtige farve til dit næste malerprojekt. Bliv klogere på hvad RAL-farver er og bliv inspireret til at finde den helt rigtige farve. 

 

Køb RAL-farvekortet her

 

Hvad er en RAL-farve?

RAL er et farvesystem, som bruges af designere, malere, arkitekter og andre personer, som vil anvende et bredere spektrum af farver. RAL er en forkortelse for det tyske ‘Reichs-Ausschuß für Lieferbedingungen und Gütesicherung’ og kom til verden i 1927 for at strømline farvematch mellem producenter og kunder. Det morderne RAL- system består af 213 forskellige farvenuancer og er udviklet på baggrund af mere en 1600 farvetoner. RAL er et af de mest benyttede farvesystemer og en standard vi i længe har arbejdet med hos EFApaint.

 

Systemet startede som en generel kvalitetssikring, men blev hurtigt synonymt med standardisering af navngivning og nummerering af farver. RAL-farverne har altså gjort det langt lettere at kommunikere specifikke farvekoder på tværs af sprog og medier. Dette sikre bl.a. at man med RAL-systemet opnår et ens resultat hver gang. 

 

Find den rette RAL-farve

 

I starten var der en kollektion af 40 farver, men siden da er der kommet flere til - og i dag består systemet af hele 213 farver. 

 

Kollektionen af de 213 er nøje struktureret med 188 grundfarver. RAL-systemet er udviklet til mange farveskemaer og paletter, som er rettet mod forskellige industriområder. Det mest udbredte RAL-farvekort er RAL Classics, som indeholder de fleste nuancer. 

 

Farverne i systemet består af 4-cifrede numre, hvor det første tal er et systemkodenummer. Farvenuancerne inden for RAL 840-HR råder over de matte nuancer - og RAL 841-GL er de blanke farver. 

 

Farve RAL 9010 er en hvid nuance, som oftest anvendes i byggeri. 

 

Ud over RAL-farvesystemet findes også NCS-systemet, som står for Natural Color System. Det er et af verdens mest anvendte systemer til farvekoder. 

 

En verden af farver: køb RAL-farvekort hos EFApaint

 

Mennesket kan se op mod 10 millioner forskellige farver, men det kan være svært at sætte ord på hvert enkelt nuance. RAL-farvekortet gør det nemt at finde den helt rigtige farve - til dig, dit hjem og dit projekt. 

 

Hvis du ikke kan finde den netop den farve du ønsker på farvekortet, så er du velkommen til at kontakte os, så kan vi hjælpe dig med at finde den farve, du drømmer om. 

 

I udvalget af farvekort, finder du også Arsinol ® farvekortet med naturens egne farver. 

 

OBS. Du skal være opmærksom på, at farvekoderne ikke er gengivet med 100% nøjagtighed, når du ser dem online. Derfor er det altid en god idé at se farvekortet i virkeligheden, før du bestemmer dig. 

RAL farvekort

Trustpilot