Beskidte træmøbler bliver rene med Faxe Uderens

Grundig rens af udendørs træ

Dine havemøbler skal vedligeholdes løbende, hvis du gerne vil sikre dig, at de står pæne og flotte år efter år. Særligt udendørs træværk er særligt udsatte for vind, sol og vejr og påvirkes nemt af fugt og tørke, som kan få træet til at revne og blive angrebet af råd. 

 

Læs vores guide her til korrekt rengøring af havemøbler, så dine smukke havemøbler altid forbliver smukke. 

 

Beskidte træmøbler bliver rene med Faxe Uderens

Rengøring af havemøbler i træ

 

Havemøbler i træ er flotte og populære, men træværket kræver løbende vedligehold, hvis du vil undgå at møblerne bliver trætte at se på og misfarvede af solen. 

 

Hvis du ikke vedligeholder dine træmøbler korrekt, kan du risikere, at møblerne revner og udtørrer. Så hvis du gerne vil bibeholde træværkets smukke glød, så rengør gerne dine havemøbler i træ et par gange om året, så du undgår at de når at blive helt grå og vejrbidte. 

 

Det afhænger af træsorten, hvordan du skal rengøre træhavemøbler. Er der tale om teak eller mahogni, så behøves ikke den store vedligeholdelse og rengøring. Her kan du blot bruge sæbebehandling med klud og eventuelt slutte af med teakolie, hvis du vil bevare træets smukke farve. 

 

Er der tale om træterrasse, der skal rengøres, så kan du læse mere i vores guide til rengøring af træterrasse her. Sådan rengører du dine havemøbler i træ

Når du skal rengøre dine træmøbler, kræver det dybdegående rensning. 

 

Det skal du bruge:

 

Uderens 1 og 2 indgår i et system af aktive rengøringsmidler, som tilsammen vil skabe de bedste resultater. Ved uderens 1 får du en dybdegående rens af snavs og korrosionspletter - og løsner samtidigt fedt med dybdevirkning. Her blandes uderens 1 i 1:5 dele vand (blandes alt efter overfladens stand). Uderens 2 neutraliserer de rester, der måtte være fra første behandling. Desuden vil uderens 2 også lysne træet. 

 

Forberedelse til rengøring af dine havemøbler:

Start med at dække alt, der ikke skal renses. Derefter skal du ryste flasken omhyggeligt, hvis du gerne vil ende med det mest ensartede resultat. Det anbefales også, at du foretager en prøve, ved at teste om rensen vedhæfter korrekt og at der er tale om den rigtige farvetone. 

 

  1. Start med at fugte træet. Herefter påføres Uderens 1 og skrubbes med den stive børste, for at løsne al snavs. Lad det sidde i 10-15 minutter og skyl herefter med vand
  2. Nu skal du påføre uderens 2 på den våde overflade og lad dette virke i 10-20 minutter og skyl grundigt med rigelige vand. Nu skal du lade overfladen tørre helt
  3. Hvis der er opstået fiberrejsning på møblet, så kan du eventuelt finslibe det med en slibesvamp eller sandpapir

 

Er der tale om et havemøbel i komposittræ, kan du finde vores FAXE Kompositrens til afrensning af overflader i komposit. 

 

Efterbehandling af havemøbler i træ:

Du kan med fordel anvende FAXE Ædeltræsolie som efterbehandling af dit træværk. Vil du gerne genopfriske træets farve, så kan du bruge pigmenteret træolie i den nuance, der bedst matcher træets originale farve. 

 

Rengøring af rattanmøbler

 

Vores FAXE Rattanrens er ideel til rengøring af polyrattan-havemøbler og andre overflader i rattan. Du kan nemt spraye produktet på møblet - og derefter lade det virke i 10 minutter. Herefter skal du børste produktet ind i møblet og så skylle efter med rigeligt vand. Slut af med at tørre en klud og lade overfladen blive tør.

 

Her kan du passende efterbehandle med FAXE rattanpleje, som vil give dit rattanmøbel en smudsafvisende overflade, hvis du gerne vil forebygge dannelse af nye belægninger.  

 

Rengøring af havemøbler i plast: Dine havemøbler i plast er lette at vedligeholde og kræver blot vand og sæbe og en klud. 

 

FAXE Uderens 1

Faxe Uderens 1

Renser og fjerner gammel olie. Trin 1

fra 134,00 DKK
Inkl. moms
Se produkt

FAXE Uderens 2

Faxe Uderens 2

Bleger og neutraliser overfladen. Trin 2.

fra 134,00 DKK
Inkl. moms
Se produkt

FAXE Ædeltræsolie

Grundbehandling og renovering af udendørs havemøbler, vinduer, hegn m.m.

fra 240,00 DKK
Inkl. moms
Se produkt
Trustpilot